Колишній голова Тернопільської ОДА може очолити Одещину

Колишній голова Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій Чижмарь може стати головою Одеської облдержадміністрації. Він вийшов у фінал конкурсу на посаду голови Одеської обласної держадміністрації.

Крім Чижмаря, який зараз є народним депутатом України від Радикальної партії, на чиновницьке крісло претендують ще четверо громадян.

Це Валерій Степанов, Сергій Мазур, Артем Ващиленко (голова Української асоціації центрів підтримки бізнесу) та Олександр Остапенко (колишній депутат Одеської міськради).

Загалом у конкурсі брали участь 45 кандидатів, серед яких адвокат Корбана Оксана Томчук, колишній регіонал та екс-голова Львівської ОДА Василь Горбаль, а також відомий бізнесмен Гарік Корогодський.

Юрій Чижмарь відносився до команди Віктора Балоги, який, як і Петро Порошенко, входив у найближче оточення тодішнього Президента Віктора Ющенка. Тепер він є одним із найбагатших народних депутатів сьогоднішнього складу Верховної Ради України.

Нагадаємо, на Тернопільщині Чижмарь звинувачувався у причетності до розкрадання коштів, виділених на ліквідацію наслідків паводків 2008 року. Тоді рішенням сесії облради йому було висловлено недовіру. Через це Чижмарь подав подання про розпуск облради. Вибори відбулися в березні 2009 року. Після перемоги на президентських виборах Віктор Януковича, Чижмарь став заступником голови Київської обласної державної адміністрації в команді теперішнього топ-втікача.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com