Нові кадрові призначення на Тернопільщині
Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області очолив Василь Хомінець. 24 січня новопризначеного керівника представив колективу голова обласної державної адміністрації Степан Барна.
«Наказом голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 23 січня 2017 року начальником Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області призначено Василя Хомінця. Я бажаю Василю Петровичу успіхів на новій посаді, нових ідей та можливостей для їз втілення».
Додамо, що Василь Хомінець впродовж 2013-2015 років був головою Тернопільської обласної ради.
Нагадаємо, Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів утворена у 2014 році шляхом реорганізації Державної ветеринарної та фіто санітарної служби, а також Державної інспекції з питань захисту прав споживачів і Державної санітарно-епідеміологічної служби.
Головне управління Держпродспоживслужби в області відповідно до покладених на нього завдань у галузі ветеринарної медицини та безпечності харчових продуктів: забезпечує проведення державного ветеринарно-санітарного нагляду (контролю) за здоров’ям та благополуччям тварин, безпечністю та окремими показниками якості харчових продуктів, неїстівних продуктів тваринного походження, кормів та інших об’єктів санітарних заходів, охорони території України від занесення збудників особливо небезпечних хвороб, включених до списку Міжнародного епізоотичного бюро (далі – МЕБ), з територій інших держав або карантинних зон;
здійснює державний нагляд (контроль) за: тваринами, харчовими продуктами, іншими об’єктами санітарних заходів, пов’язаними з продуктами тваринного походження, репродуктивним матеріалом, племінною справою у тваринництві, біологічними продуктами, патологічним матеріалом, ветеринарними препаратами, субстанціями, кормовими добавками, преміксами та кормами, засобами ветеринарної медицини, засобами догляду за тваринами та супутніми об’єктами, штамами мікроорганізмів, а також потужностями, що використовуються для їх виробництва, переробки, зберігання та обігу; діяльністю суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво, перевезення, зберігання, реалізацію органічної продукції (сировини); проведенням ветеринарно-санітарної експертизи на потужностях, які використовуються для виробництва, переробки, зберігання та обігу тварин, харчових продуктів, а також на агропродовольчих ринках; безпечністю харчових продуктів у процесі їх виробництва та/або обігу з метою їх експорту та імпорту, а також видачею міжнародних ветеринарних (санітарних) сертифікатів (для держав СНД – ветеринарних свідоцтв у визначених законодавством випадках);
переміщенням тварин, харчових продуктів, інших об’єктів санітарного захисту, пов’язаних з продуктами тваринного походження, репродуктивного матеріалу, біологічних продуктів, патологічного матеріалу, ветеринарних препаратів, субстанцій, кормових добавок, преміксів та кормів, засобів ветеринарної медицини, засобів догляду за тваринами та супутніми об’єктами, штамів мікроорганізмів; організацією роботи зі збору, утилізації та знищення загиблих тварин і відходів тваринного походження; здійсненням протиепізоотичних заходів юридичними та фізичними особами, що проводять професійну діяльність у галузі ветеринарної медицини;дотриманням законодавства щодо ідентифікації та реєстрації тварин; організовує захист населення від хвороб, спільних для тварин і людей тощо.