На Тернопільщині – найнижчий рівень захворюваності на грип та ГРВІ

Інтенсивність епідемічного процесу в Україні на низькому рівні: інтенсивний показник нижче епідемічного рівня на 26,2%, спостерігається зниження темпу приросту захворюваності населення країни на 4,5%.

Найвищий показник захворюваності зареєстровано у Київській, найменший – у Тернопільській областях. На звітному тижні темп приросту хворих серед дорослих зменшився на 19%, а серед дітей до 17 років збільшився на 7%. Перевищений епідемічний поріг зафіксовано тільки у Волинській області, перевищення на 22,2%.

За тиждень зареєстровано три летальні випадки від грипу: два у Кіровоградській та один у Сумській областях.

Активність грипу серед країн європейського регіону в порівнянні із попереднім тижнем не змінилася та знаходилась на різних рівнях. Угорщина повідомила про дуже високу інтенсивність, у 5 країнах зареєстрована висока інтенсивність, в 26 – середня і в 11 – низька інтенсивність.

Переважна більшість визначених вірусів грипу віднесені до типу А з абсолютним переважанням серед субтипованих вірусів до підтипу A(H3N2) – 98%.

Більшість лабораторно підтверджених випадків грипу серед госпіталізованих зареєстрована в осіб у віці 65 років та старше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com