У Тернополі з’явиться Алея сакур

Посол Японіі запропонував включити місто Тернопіль в перелік міст, де будуть висаджені деревця сакури.

Про це повідомив віце-президента Тернопільського представництва Міжнародної торговоі палати ICC-UKRAINE Тараса Демкури.

“Поспілкувався з міським головою Сергієм Надалом, який вже дав вказівку підготувати якнайкраще місце для висадження сакур,але за попередньою домовленістю цим місцем може стати острівець закоханих на Тернопільскому озері

Я вже собі уявляю, як на набережній Тернопільського ставу зацвітуть сакури-Файне місто Тернопіль стане ще файнішим”, – ділиться емоціями Демкура.

За його словами, цвітіння сакури дуже сприяє розвитку туризму.

“Сакура — японська вишня,відомий символ Японії та японської культури. Японці здавна шанують цю рослину. З часів Мейдзі зображення сакури містяться на головних уборах учнів і військових, як показник рангу. В наш час використовується на гербах поліції та сили самооборони Японії, а також являється традиційним символом жіночої молодості та краси.

Цвітіння сакури дуже сприяє розвитку туризму, адже бажаючі помилуватися красою природи охоче подорожують,забезпечуючи собі щонайменше тиждень естетичної насолоди. Ритуал споглядання квіток, прогулянка між квітучих дерев та вживання спеціального бенто на природі називається Ханамі.

Дуже цінуються передостанні дні цвітіння, коли дерева ще рясно вкриті квітками, але пелюстки вже легко відділяються і літають навколо з вітерцем, що часто порівнюється з сніговою хуртовиною. Заради цього в Япоеіі була навіть створена спеціальна служба повідомлення, яка за допомогою радіо то телебачення інформує, де і коли почалося цвітіння, скільки днів триває та чи спостерігається вже опадання.

Зазвичай цвітіння сакури відбувається в березні -квітні”, – розповів пан Тарас.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com