Вклонитися чудотворній іконі з Ватикану на Тернопільщину приїхало майже 400 тис. паломників

Нерукотворний образ Ісуса Христа уже дорогою до Ватикану. Всі дні перебування християнської святині на Тернопільщині посилено несли службу поліцейські краю.

Жодних провокацій, надзвичайних подій, правопорушень під час паломництва до Мандиліону з Едесси допущено не було. За підрахунками поліцейських, до Марійського духовного центру в період з 12 до 15 лютого прибуло більше ста тисяч паломників. Кількість вірних, що прийшли вклонитися святині на час її виставлення у Соборі Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці в обласному центрі з 16 до 22 лютого була в рази більшою – орієнтовно 280 тисяч людей з різних куточків України та з-за кордону.

Незважаючи на таку рекордну кількість вірних, правоохоронці доклали всіх зусиль, аби забезпечити публічну безпеку та не допусти правопорушень. Щодня до охорони громадського порядку залучалися особовий склад Тернопільського відділу поліції, співробітники апарату Головного управління, військовослужбовці другого батальйону військової частини 3002 Національної гвардії України. Посилені заходи безпеки проводилися з боку оперативних служб, аби не допустити дрібних кишенькових крадіжок, запобігти хуліганським діям, припинити факти жебракування.

Духовество Тернопільсько-Зборівської Архієпархії висловлює щиру вдячність поліцейським за професійну та злагоджену службу. Як зазначив митрополит Василій Семенюк, правоохоронці відкликалися на будь-яке прохання про допомогу і зробили все можливе, аби паломники почувалися в безпеці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com