У Підгайцях презентували вишиту карту України. Фото

У приміщенні Підгаєцької гімназії ім.Маркіяна Паславського відбулася презентація вишитої карти України. Захід проходив в рамках Всеукраїнської казначейської акції “Вишивана моя Україна”. Ця акція була започаткована головою Державної казначейської служби України Тетяною Ярославівною Слюз.

Ідея акції полягала у тому, що казначеї територіальних органів ДКСУ своїми руками вишиють карту нашої Батьківщини, притаманними для кожного регіону орнаментами.

Карту презентували працівники Головного управління Державної казначйської служби України у Тернопільській області. У заході взяли участь педагогічний колектив та учні Підгаєцької гімназії, а також колектив Управління Державної казначейської служби України у Підгаєцькому районі. Про історію створення цього патріотичного витвору мистецтва, техніку вишивання розповіла начальник відділу кадрової, мобілізаційної роботи, запобігання та виявлення корупції ГУДКСУ у Тернопільській області О.В.Грийцаровська.

Усі із захопленням слухали виступ учнів Підгаєцької гімназії на тему української вишивки. Після виступу присутні мали можливість розглянути красу вишитої карти. Неможливо передати словами ту кількість позитивних емоцій, почуття патріотизму, яке викликала карта-вишиванка у казначеїв та присутніх. Адже у кожний стібок, у кожний хрестик казначеї всієї України вклали душевне тепло і талант, що передавався з покоління в покоління. Низький уклін тим талановитим рукам, що створили цей шедевр! Карта “Вишивана моя Україна” – це результат творчих талантів та патріотичної ідеї працівників Казначейської служби України, символ єдності, цілісності та державності казначейської системи.

Карта “Вишивана моя Україна” – результат всеукраїнської акції Казначейства до 25-річчя незалежності нашої Батьківщини розбудила генетичну пам’ять, згуртуваність, і казначеїв, і учнів гімназії, всіх небайдужих до історії України. Вона стала символічним оберегом, символом єдності, цілісності та державності казначейської системи.

 
Народне вишивання – це величезне багатство створене протягом віків тисячами безіменних талановитих народних майстрів. Наше завдання — не розгубити його, а передати це живе, іскристе диво наступним поколінням, куди ми можемо вписати і своє ім’я.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com