«Нафтогаз» намагається стягнути з «Тернопільміськгазу» понад 17 мільйонів гривень

Публічне акціонерне товариство «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» намагається в судовому порядку стягнути з Дочірнього підприємства «Газпостач» Приватного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації «Тернопільміськгаз» 17 430 122,53 грн, з яких 8 160 160,67 грн пені, 1 886 657,74 грн – 3% річних, 7 383 304,12 грн інфляційні втрати.

Про це повідомив Володимир Бойко.

Спір виник через несвоєчасну сплату за поставлений газ. І вина в тому, що кошти не надійшли, зовсім не в недобросовісних споживачах міста Тернополя та частини Тернопільського району. Справа в тому, що держава не здатна вчасно погашати свої внутрішні зобов’язання на фінансування наданих пільг, субсидій та компенсацій через просту нестачу грошей. Хапуги, які розпоряджаються бюджетними коштами, так захопилися, що спустошення казни в чиїхось приватних інтересах набирає все більших обертів. Чиновникам доводиться заглядати в кишеню пересічного українця.
Заборгованість, що виникла, стосується не лише газу. Аналогічна ситуація і з постачальниками світла, води, надання послуг з обслуговування будинків та телефонного зв’язку. І мова поки що йде про борги сезону 2017/2018. Заборгованість з боку держави в сезоні 2018/2019 нагадає про себе в другій половині поточного року.
Наразі суд першої інстанції став на сторону газовиків з Тернополя, але попереду ще апеляційне та касаційне оскарження. І якщо «Нафтогаз» в цій суперечці таки виграє, то ДП «Газопостач» ПрАТ «Тернопільміськгаз» навряд чи захоче понести такий чималий збиток за рахунок власного прибутку. Скоріш за все тягар впаде на самих тернополян. І я не здивуюся, якщо сума штучного боргу, який будуть знову відшкодовувати українці буде більшою за передвиборчу так-звану «Пєтіну тисячу» у вигляді «монетизованої» субсидії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com