Азаров вважає, що книги – не для тернополян

Навіщо бібліотеки, якщо є інтернет? Мабуть, саме так думають в уряді. А тут ще й з кризою треба якось боротись.

Тож, після «геніальних» ідей скорочувати викладачів і зменшити виплати вчителям, дійшла черга і до бібліотекарів.

Так, нардеп від «Батьківщини», голова комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич заявляє, що Кабмін запропонував проект постанови, який передбачає істотне погіршення оплати праці в галузі освіти.      

У разі ухвалення документа в нинішній редакції працівники освіти щомісяця втрачатимуть кілька сотень гривень заробітку. Зокрема, бібліотекарі щомісяця не дораховуватимуть від 737 до 903 грн.

Погодьтеся, сума немаленька, зважаючи на стрімкий ріст цін і рівень зарплат, особливо на Тернопіллі.

І ви знаєте, інколи виникає враження, що якби урядовці могли, то взагалі тримали б українців лише на сухому пайку. Бо, справді, навіщо тернополянам зарплати, на які не те що не купиш, але і не орендуєш нормальної квартири, не те що не їздитимеш на власному авто, а скоріше ходитимеш пішки (в межах економії).  

Ну а коли мова заходить про духовне, то влада взагалі «дуріє». На їхню думку, в українців апріорі не повинно бути часу на відвідини бібліотек і читання книг, бо країну ж то треба з кризи виводити, а не всякими дурницями займатись.

А за 500 гривень зарплати ніхто в тих бібліотеках в найближчий час і не працюватиме. Позакривають ці «доми книг», та й здадуть-продадуть якомусь підприємцю під чергове кафе чи підпільний ігровий заклад. Як-не-як, а «живі» гроші. І кому потрібні ті книги в ХХІ столітті?

Тож, зважаючи на те, в якому напряму уряд веде Україну, складається враження, що єдине, що там читають – це список контактів в телефоні.

infoprostir@gmail.com