Ще одна чиновниця із Заліщицького району, яка не подала декларацію, уникнула відповідальності

Заліщицький районний суд виніс постанову у справі про адміністративне правопорушення відносно адміністратора центру надання адміністративних послуг Заліщицької РДА. Однак, чиновницю не притягнуто до відповідальності, а справу про адміністративне правопорушення – закрито.

Як стало відомо Інфопростору, чиновниця, працюючи на посаді адміністратора центру надання адміністративних послуг Заліщицької РДА, Тернопільської області, будучи державним службовцем категорії В посад державної служби та згідно п.п. в п.1 ч.1 ст.3 Закону України Про запобігання корупції суб’єктом відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією, в порушення вимог ст.45 ч.1 Закону, несвоєчасно, без поважних причин, після встановленого строку подання щорічної декларації (з 01.01.2018 року до 01.04.2018 року), а саме 05.04.2018 року подала на офіційний веб-сайт Національного агенства з питань запобігання корупції щорічну декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік, чим вчинила адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, відповідальність за яке передбачена ст.172-6 ч.1 КУпАП.

В судовому засіданні чиновниця попросила справу про притягнення її до адміністративної відповідальності за ст.172-6 ч.1 КУпАП закрити за пропуском строку, передбаченого ст.38 КУпАП.

Під час судового розгляду справи прокурор заявив про своє переконання, що в діях чиновниці наявний склад адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, відповідальність за яке передбачена ст.172-6ч.1КУпАП , оскільки вона несвоєчасно подала щорічну декларацію.

Заслухавши пояснення чиновниці, дослідивши матеріали справи про адміністративне правопорушення, заслухавши думку прокурора, вважаю, що в її діях наявний склад адміністративного правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст.172-6 ч.1 КУпАП, однак вважаю необхідним провадження у справі закрити із наступних підстав:

У відповідності до ст.247 п.7 КУпАП провадження у справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю, в зв’язку із збігом трихмісячного строку, на протязі якого на особу може бути накладено адміністративне стягнення.

Відповідно до ст.38 ч.3 КУпАП адміністративне стягнення за вчинення правопорушення, повязаного з корупцією, а також правопорушень, передбачених статтями164-14 ,212-15 ,212-21 цього Кодексу , може бути накладено протягом трьох місяців з дня його виявлення, але не пізніше двох років з дня його вчинення.

Як видно із матеріалів справи про притягнення до адміністративної відповідальності, 10 грудня 2018 року старшим лейтенантом поліції Управління захисту економіки Департаменту захисту економіки в Тернопільській області Національної поліції України проводився допит чиновниці по вище згаданому факту несвоєчасного подання щорічної декларації.

Тому, саме 10.12.2018 року слід вважати днем виявлення вчиненого адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Отже, на момент розгляду матеріалів про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 закінчився трихмісячний строк, передбачений ст.38 КУпАП .

За таких обставин вважаю, що провадження в даній справі про адміністративне правопорушення слід закрити у звязку із закінченням на момент розгляду справи строків, передбачених ст.38 КУпАП.

Як ми повідомляли раніше, депутат Заліщицької районної ради теж уникнув відповідальності за неподання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.

Також, колишня чиновниця із Заліщик, яка не подала декларацію, уникнула відповідальності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com