Підприємець, який продавав пиво без ліцензії, залишився непокараним

Теребовлянський районний суд звільнив від відповідальності підприємця, який продавав пиво без ліцензії, хоч і визнав його винним. Таке порушення судом трактоване, як малозначиме.

Про це стало відомо Інфопростору.

Фіскали склали протокол про адміністративне правопорушення на підприємця із села Боричівка Теребовлянського району.

При перевірці магазину, що в с.Боричівка, Теребовлянського району, Тернопільської області, було встановлено, що 10 травня 2019 року о 14 год. 10 хв. чоловік порушив п.14 ст.15 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» № 481/95-ВРвід 19.12.1995 року із змінами і доповненнями, а саме, встановлено факт реалізації алкогольного напою (1 пляшка пива «Микулин» 1 л., міцністю 4,2 % об., по ціні 31 грн.) без наявної на те ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

Порушник в судовому засіданні вину визнав.

Вина чоловіка доведена протоколом про адміністративне правопорушення № 944 від 10 травня 2019 року. За даних обставин суд вважає, що в його діях є ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.164 КУпАП, однак, враховуючи малозначність вчиненого, а також те, що свою вину визнав, є можливим звільнити від адміністративної відповідальності за малозначністю вчиненого правопорушення, обмежившись усним зауваженням.

Відтак суд визнав підприємця винним у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого ч. 1 ст.164 КУпАП. Водночас, прийнято рішення звільнити його від адміністративної відповідальності, передбаченої ч. 1 ст.164 КУпАП, за малозначністю вчиненого правопорушення, обмежившись усним зауваженням.

Як ми повідомляли раніше, в Тернопільському районі податківці не змогли довести вину підприємця, яка продавала алкоголь без ліцензії.

1 коммент. к Підприємець, який продавав пиво без ліцензії, залишився непокараним

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com