В Монастириському районі оголосили вирок жінці, яка вкрала 8 мішків качанів кукурудзи

Монастириський районний суд виніс вирок в кримінальному провадженні відносно жінки, яка в селі Чехів вкрала 8 мішків качанів кукурудзи.

Про це стало відомо Інфопростору.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 17.09.2019 року близько 18 год. 30 хв. обвинувачена, прибувши на поле, яке знаходиться поблизу с. Чехів, Монастириського району та яке перебуває в оренді ТЗоВ «Бучачагрохлібпром», що розташоване поблизу с. Чехів, Монастириського району та засіяне сільськогосподарською культурою – кукурудзою, вирішила скористатись тим, що за її діями ніхто не спостерігає, та шляхом вільного доступу, таємно викрасти кукурудзу в качанах яку в подальшому використати для власних потреб.

Реалізуючи свій злочинний умисел на протиправне заволодіння чужим майном та маючи корисливий мотив, усвідомлюючи той факт, що вчинювані нею дії здійснюються в умовах таємності, а саме за її діями ніхто не спостерігає, 17.09.2019 року, близько 18 год. 30 хв., обвинувачена, шляхом вільного доступу, зайшовши на засіяне кукурудзою поле, яке перебуває в оренді та обробляється ТЗоВ «Бучачагрохлібпром», що розташоване поблизу с. Чехів, Монастириського району, відламуючи від стебел рослин кукурудзи качани які поміщала у мішки, таким чином наламавши 8 (вісім) мішків качанів кукурудзи, які мала на меті доставити до місця проживання та використати для власних потреб.

В подальшому, після заповнення мішків качанами кукурудзи, обвинувачена завантажила в салон та багажне відділення автомобіля марки ВА3 2101, 8 (вісім) мішків качанів кукурудзи загальною вагою 213,312 кг, вартістю 698 гривень 42 копійки з метою вивезти кукурудзу з території поля, довезти її до місця проживання в с. Чехів, однак, не встигла приховатись з викраденими качанами кукурудзи з місця вчинення злочину, оскільки була зупинена працівниками охорони ТзОВ «Бучачагрохлібпром». Тобто жінка не вчинила усіх дій які вважала необхідними для доведення злочину до кінця, внаслідок чого злочин не було доведено до кінця з причин, які не залежали від її волі.

       Вказані дії обвинуваченої органом досудового розслідування кваліфіковані за ч.3 ст.15, ч.1 ст.185 КК України як незакінчений замах на таємне викрадення чужого майна (крадіжка).

Тож суд вирішив визнати жінку винною у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.15, ч.1 ст. 185 КК України та призначити їй узгоджене сторонами угоди про примирення від 17 жовтня 2019 року покарання за ч.3 ст.15, ч.1 ст. 185 КК України – у виді штрафу в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.

Як відомо, ТОВ “Бучачагрохлібпром” належить депутату Тернопільської обласної ради, Герою України Петру Гадзу.

Раніше ми повідомляли, що в Бучацькому районі суд виніс вирок чоловіку, який злив 20 літрів солярки з фермерського трактора.

Також, в Бучачі суд виніс вирок чоловіку, який вкрав зі саду 8 кг яблук та 11 кг слив.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com