Скандал в селі біля Тернополя: голова громади написав в поліцію заяву на секретаря сільради

Голова Білецької громади Тернопільського району Дмитро Малик написав заяву в поліцію на секретаря сільської ради.

Про це стало відомо Інфопростору.

Сільський голова звинувачує секретаря в підробці рішення сільської ради.

За даним фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого частиною першою статті 358 Кримінального кодексу України.

Встановлено, що до Тернопільського РВП ТВП ГУНП в Тернопільській області надійшла заява Дмитра Малика про те, що секретар Білецької сільської ради від його імені підробила документи для проведення державної реєстрації юридичної особи.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що 15 січня 2019 року Рішенням№1 І сесії Білецької сільської ради VII скликання, на підставі інформації голови Білецької сільської територіальної виборчої комісії вирішено питання щодо початку повноважень депутатів Білецької сільської ради.

15 січня 2019 року Рішенням №2 І сесії Білецької сільської ради VII скликання, на підставі інформації голови Білецької сільської територіальної виборчої комісії вирішено заслухати складення присяги посадової особи місцевого самоврядування Білецьким сільським головою Дмитром Маликом, як таким, що вступив на посаду.

Рішенням І сесії VII скликання №9 від 15 січня 2019 року Білецькою сільською радою утворено виконавчий комітет Білецької сільської ради, визначено його чисельність та затверджено персональний склад. У відповідності до вказаного рішення вирішено утворити виконавчий комітет Білецької сільської ради без створення юридичної особи та встановити його чисельність у складі 27 осіб. Пунктом 3 Рішення №9 затверджено персональний склад виконавчого комітету, пунктом 4 покладено контроль за виконанням на Дмитра Малика, як Білецького сільського голову.

Однак, у результаті з`ясування ситуації щодо створення юридичної особи – виконавчого комітету Білецької сільської ради Дмитром Маликом виявлено факт підробки та подання недостовірної інформації, а саме Витягу з рішення №9 від 15 січня 2019 року 5 сесії VII скликання Білецької сільської ради, підробки заяви від його імені, у відповідності з якими секретарем сільської ради завідомо підроблено та подано для проведення державної реєстрації юридичної особи державному реєстратору необхідних документів, які містять завідомо неправдиві відомості.

Деталі справи продовжують з’ясовувати правоохоронці.

1 коммент. к Скандал в селі біля Тернополя: голова громади написав в поліцію заяву на секретаря сільради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com