Чергова кримінальна справа на керівництво Чорткова

Слідчі Національної поліції здійснюють досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, відносно керівництва міста Чорткова.

Про це стало відомо Інфопростору.

Кримінальне провадження розпочато 16 грудня 2019 року.

Досудовим розслідуванням встановлено, що Чортківський міський голова Володимир Шматько та посадові особи Чортківської міської ради, діючи умисно, використовуючи своє службове становище, незаконно вилучили у користувачів земельну ділянку, кадастровий номер якої 6125510100:01:016:0004, та яка знаходилася у користуванні громадян та використовувалася для ведення особистого сільськогосподарського виробництва і городництва, після чого оформили її за цільовим призначенням для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної і іншої промисловості з метою розміщення на ній підприємства з іноземним капіталом.

Мова йде про земельну ділянку площею понад 87 га, яку виділено для індустріального парку.

Дане кримінальне провадження мало б насторожити чортківчан, адже, жоден поважний інвестор не захоче вкладати кошти в земельну ділянку, яка виділена із порушенням законодавства.

Що цікаво, що міський голова Чорткова Володимир Шматько за таке рішення, яке стало предметом кримінального провадження, ще й примудрився отримати престижну нагороду одного із публічних проектів.

Варто нагадати, що дії влади Чорткова постійно знаходиться в полі зору правоохоронців.

Раніше ми повідомляли, що під час отримання хабарів в Чорткові затримали начальника відділу міської ради та заступника міського голови.

Також, чортківських чиновників звинувачують у тому, що вони укладали договори з фірмою тоді, коли її ще не існувало.

Окрім цього, місцевий підприємець звинуватив міського голову в тому, що в порядок денний не включають комерційних питань, поки не “попросити” про це мера.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com