На Тернопільщині вже підбирають заступників для голів РДА

В Тернопільській області триває формування виконавчої гілки влади.

Наразі призначено голів Теребовлянської, Підволочиської, Підгаєцької, Гусятинської та Шумської районних державних адміністрацій. Ще 12 районів досі залишаються без очільників. Серед них Кременеччина вже отримала другого претендента на посаду голови РДА. Спершу розглядалась кандидатура діючого першого заступника голови Вячислава Онищука, але нещодавно заговорили про ймовірність призначення Ігоря Гука.

Степан Новінчук

Серед тих, хто вже працює, вже почали підбирати кандидатури на заступників.

Скорочення штатної чисельної районних державних адміністрацій потягне за собою й зменшення кількості керівних кадрів. Якщо раніше в голів райдержадміністрацій були перший заступник та заступник, то тепер залишиться лише заступник.

Голова Гусятинської РДА Надія Галябарда, яка завдяки протекції заступника голови облдержадміністрації Ігоря Гайдука залишилась в новій владі у спадок від команди Порошенка визначилась із кандидатурою свого заступника. Ним стане Степан Новінчук. Він проживає в селі Суходіл Гусятинського району та працює в сфері освіти.

 

Підібрав заступника й Борис Онищук, який очолює Підволочиську РДА. Він єдиний голова райдержадміністрації часів Петра Порошенка, якого перепризначив президент Володимир Зеленський.

Назарій Хрущ

Заступником голови Підволочиської РДА стане військовослужбовець Назарій Хрущ із Старого Скалата.

Першого заступника голови РДА Олександра Войціховського та заступника голови Назара Білка, які з Борисом Онищуком плідно працювали задля перемоги на президентських виборах Петра Порошенка, буде звільнено.

Назарія Хруща пов’язують із командою нардепа Ігоря Василіва. Раніше він балотувався в депутати Підволочиської районної ради від ВО “Батьківщина”.

 

Заступником голови Теребовлянської районної державної адміністрації стане Сергій Ожогань. Він доїжджатиме до Теребовлі з Тернополя. До владного кабінету він перебереться із центру зайнятості, де стоїть на обліку, як безробітній. Раніше він працював оперуповноваженим з особливо важливих справ у відділі внутрішньої безпеки органів ДФС в Тернопільській області, він звільнився з власної ініціативи перед проходженням атестації.

Родом Сергій Ожогань із Борщівщини.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com