Тернополянки платитимуть податок за народження дитини!

 

Для «кровососі» немає нічого святого: навіть допомога при народженні дитини тепер оподатковується!

Вже десять днів в Україні діє новий податок, про який пересічні тернополяни навіть не здогадуються. Ви не повірите, але влада добралася навіть до … новонароджених дітей. Так, з 1 липня Верховна Рада ввела податок на народження дитини. З цієї дати вступив у силу закон, за який проголосували ще 14 травня.

Журналісти зазначають, що приймався ззовні безневинний документ під назвою «зміни до законів щодо призначення та індексації пенсії»

У кінці тексту, під низкою малозрозумілих поправок ховаються зміни до закону про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, куди у якості ще однієї бази для нарахування цього внеску була додана «допомога у зв’язку з вагітністю та пологами» (розмір такої допомоги – це чотири середніх зарплатні жінки, яка готується народити).

Розмір самого внеску – 33.2% від такої бази, і цю суму має сплатити роботодавець.

Отже, таким чином жінки, що збираються народжувати, будуть недоотримувати більше третини грошей, що виділяються їм на допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами.

Скажімо, якщо жінка-працівник отримує офіційно 2500 тис. гривень за місяць (за 4 місяці – 10 000 гривень), вона може втратити близько 3300 гривень із своєї допомоги.

До слова, ініціатором законопроекту був прем’єр Микола Азаров. Мабуть, таким чином вирішив знову підзаробити на нові лампочки для уряду по дві тисячі за штуку. Але ж не на дітях!

1 коммент. к Тернополянки платитимуть податок за народження дитини!

  1. […] З іншого боку молоді мами радіють, адже декретна відпустка зараховуватиметься до страхового стажу. Головне, щоб роботодавці були готовими віддавати за працівника великий податок. Нагадаємо, новий податок на народження дитини запровадили з 1 липня. […]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com