Тернополянки залишаться без роботи, зате Азаров заробить на цьому 100 мільйонів. Відео

5e374ea-300Від податку на вагітних держава щомісяця отримуватиме додаткових 100 мільйонів гривень, а молоді жінки матимуть менше шансів влаштуватися на роботу.

Декретні відпустки можуть розорити роботодавців, повідомляє телеканал ZIK. Аби відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами жінці зараховували до трудового стажу, вона має платити 2%, а працедавець – 33,2% єдиного внеску. За словами майбутніх мам, наразі важко знайти роботу, а з прийняттям закону зробити це буде ще тяжче.

Відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, зазвичай, дають після 30 тижнів вагітності й виплачують наперед. Це щонайменше 6100-6400 гривень, залежно від відпрацьованих днів у місяці й розміру зарплати. Віднині ж підприємство-роботодавець має заплатити 2013 – 2112 гривень єдиного соціального внеску за свою вагітну працівницю, а майбутня мама – 122-128 гривень у податкову.

Фактично мама отримає на 120-150 гривень менше, а її роботодавцю декретна відпустка обійдеться на третину дорожче.

Підприємці заявляють, що це черговий спосіб держави стягнути з них трохи додаткових грошей у держбюджет. Від податку на вагітних держскарбниця щомісяця отримуватиме додаткових 100 мільйонів гривень. Бюджет отримує додаткове джерело коштів, а молоді жінки менше шансів влаштуватися на роботу. І працюватимуть лише за угодами, або перед декретом писатимуть заяви на звільнення.

З іншого боку молоді мами радіють, адже декретна відпустка зараховуватиметься до страхового стажу. Головне, щоб роботодавці були готовими віддавати за працівника великий податок. Нагадаємо, новий податок на народження дитини запровадили з 1 липня.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com