Чому область досі без бюджету, знає тернопільський депутат

9f7f0784ca34719856d071ac651b3bf0Під час парламентських виборів 2012-го Володимир Бойко здобув упевнену перемогу у 165 виборчому окрузі (Зборівський, Бережанський, Козівський, Підгаєцький, Тернопільський райони, частина Кременецького району та частина міста Тернополя). Сьогодні ж, будучи наймолодшим депутатом в опозиційній фракції «Батьківщина», вже у статусі народного обранця він проводить активну роботу в населених пунктах області.

Ми вирішили поспілкуватись із Володимиром Богдановичем про підсумки його роботи в першому півріччі. Початок інтерв’ю читайте на нашому сайті тут.

– Чи турбують жителів області соціальні питання?

– Звичайно! Недолуга соціальна політика держави обговорюється в кожному селі, де я був.

Сьогодні вкрай необхідне скасування так званої «пенсійної реформи». Наші люди пенсійного та передпенсійного віку бажають Януковичу, Азарову, Арбузову, Рибаку, Королевській, Тігіпку жити на таку ж пенсію, яку отримує кожен простий громадянин.

Крім цього, сьогодні виконавча гілка влади не здійснює виплат «дітям війни» і деяким іншим категоріям. Люди вже пройшли всі судові інстанції і мають рішення Феміди щодо обов’язку держави виплатити усю заборгованість.

Також у цьому році знову таки може повторитись ситуація із заборгованістю заробітних плат. Майже всі місцеві бюджети сформовані на 9-10 місяців. На жаль, державні кошти йдуть на інші цілі.

Наша фракція пропонувала зменшити видатки на утримання МВС, органів прокуратури та СБУ, Верховної Ради України, в тому числі і за рахунок скорочення депутатських пільг, членів Кабміну, Президента та його адміністрації, інших посадовців.

– До речі, що стосується бюджету. В нашій області він досі не прийнятий. Яка Ваша позиція з цього приводу?

– Я пригадую період з 2006 по 2009 рік, коли ВО «Батьківщина» мала своє керівництво в обласній раді та найбільшу за чисельністю депутатську фракцію. Вже тоді виникали суперечності між облдержадміністрацією та облрадою з питань прийняття бюджету, програми соціально-економічного та культурного розвитку області. Але все було по-іншому.

Тоді керівники обласної державної адміністрації подавали проект бюджету на розгляд сесії в день її проведення, або ж днем раніше. Не зважаючи на це, ми детально його вивчали, вносили конструктивні пропозиції, і навіть коли в сесійній залі через вказівки голови ОДА були повністю відсутні депутати від УНП та «Нашої України», ми все ж таки приймали основний фінансовий документ області. Сьогодні – навпаки.

Бюджет – вкрай потрібний області. Необхідно приймати й інші рішення. Для цього є достатньо голосів. А те, що певна група депутатів не з’являється на сесію, може означати лише те, що вони не дозріли до виконання обов’язків депутатів обласної ради, не готові приймати важливі для області рішення, а тому повинні скласти із себе повноваження та не мордувати область. За таких обставин в нас обов’язково повинні пройти вибори до обласної ради.

Відповідна постанова вже є зареєстрована у Верховній Раді нашим колегою – головою Тернопільської облорганізації ВО «Батьківщина» Василем Деревляним, та може бути прийнята найближчим часом. До речі, в такий спосіб ми зможемо не тільки домогтися прийняття бюджету та інших рішень, але й назавжди позбутись численних пристосуванців, владних прислужників із «Нашої України», УНП, Народної партії Литвина, «Єдиного Центру». Та й самі регіонали, враховуючи підтримку опозиційних сил під час парламентських виборів, навряд чи будуть представлені в органі місцевого самоврядування.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com