Як тернопільська міліція береже депутатів облради від розлючених мисливців. Фото

IMG_3733 копияПонад 150 представників Українського товариства мисливців та рибалок (УТМР) сьогодні пікетували будівлю обласної ради із вимогою закріпити за обласною організацією УТМР місцеві угіддя та водойми.

Пікетували облраду вони вже втретє, проте цього разу – все серйозно: якщо в найближчі дні сесія не прийме рішення про закріплення земель, вони перейдуть у державну власність до земель запасу, а мисливці не зможуть на них полювати, через що в області буде зірвано початок сезону полювання. До слова, термін експлуатації угідь в організації завершується 22 липня.

Як розповів В’ячеслав Василяк, голова Тернопільської районної організації мисливців і рибалок, якщо угіддя не будуть закріплені, тобто перезакріплені, то настане анархія: «Всі депутати окремо запевняють на словах нас у тому, що проблема буде вирішена, але, зібравшись всі разом, вони нічого не доводять на справах. Ситуація зараз досить серйозна, бо, якщо не буде полювання, то буде біда.

Справа навіть не в товаристві, а в тому, що природа залишиться без господаря. Я не говорю, що ми – ідеальні господарі, бо хто не працює, той немає помилок. Але все-таки ми охороняли цю природу: і годували звіра, і відстрілювали, і боролися зі шкідниками. Скоро цього всього не стане, і, побачите, що через рік в області запанує браконьєрство, яке знищить усе живе. Запитайте будь-якого мисливця, чим це грозить природі. Це буде повний колапс».

Зрозумівши, що самими мітингами справу не вирішиш, мисливці подалися на сесію, проте міліція на вході яро захищала будівлю облради і не пропускала мітингувальників.

Лише через декілька хвилин людей запросили на засідання обласної ради, яке так і не відбулося через бойкотування «свободівців». Тож якою буде подальша доля товариства та й загалом області, яка більше ніж, півроку живе без бюджету, прогнозувати не береться ніхто…

IMG_3716 копия

IMG_3718 копия

IMG_3723 копия

IMG_3728 копия

IMG_3730 копия

IMG_3731 копия

 

1 коммент. к Як тернопільська міліція береже депутатів облради від розлючених мисливців. Фото

  1. […] Як вже повідомляв «Інфопростір», в обідню пору кілька сотень мисливців із собаками пікетували облраду, вимагаючи від депутатів прийняття рішення щодо продовження терміну користування угіддями. […]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com