Кого злякалалися тернопільські “свободівці”?

Мисливцям та рибалкам Тернопільщини продовжено термін користування мисливськими та водними угіддями.

Таке рішення прийняли депутати обласної ради після тригодинного пікетування облради, повідомили у прес-службі відомства.

«Мисливські угіддя області надати в користування лісогосподарським підприємствам області та районним організаціям Українського товариства мисливців та рибалок загальною площею 878 360 га, терміном до 2020 року включно», – йдеться у документі, прийнятому на засіданні постійної комісії з питань охорони навколишнього природного середовища та природокористування.

Очевидно, що на депутатів, які мали прийняти очікуване мисливцями рішення на сесії, пікет таки подіяв.

Як вже повідомляв «Інфопростір», в обідню пору кілька сотень мисливців із собаками пікетували облраду, вимагаючи від депутатів прийняття рішення щодо продовження терміну користування угіддями.

Активісти обласної організації зранку звернулись до голови ВО «Свобода» Олега Тягнибока із застереженням про ймовірне пікетування центрального офісу «Свободи» в Києві, коли тернопільські «свободівці» блокуватимуть проведення сесії.

Свої дії мисливці мотивували тим, що 22 липня закінчується термін угоди на право користуванням угіддями, тож якщо не продовжити угоду, зупиниться робота єгерської служби, зірветься початок мисливського сезону, а потім може розпочатися корупційний «дерибан» та рейдерське захоплення «безгосподарських» земель.

Що ж, мабуть, “свободівці” злякалися погроз мисливців і вирішили не жартувати із такими серйозними чоловіками, а тому нарешті хоча б одну проблему, із тих на які пририрекла облрада Тернопілля, на сьогодні вирішено. Черга – за бюджетом…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com