Все про матч «Ниви»: суддю – «на порошок», тренер у вигнанні і рукопашні бої миколаївців. Фоторепортаж

Справжнє футбольне протистояння та шквал емоцій подарувала тернопільська «Нива» своїм вболівальникам у матчі проти ФК «Миколаїв».

Як вже писав «Інфопростір», у п’ятницю, 19 липня, вперше після трирічної перерви «Нива» приймала вдома матч Першої ліги. І можна з упевненістю сказати, що такого драматичного та видовищного футболу тернопільський Центральний стадіон не бачив давно.

За 20 хвилин – чотири пропущених

Усі, хто прийшов у п’ятницю на гру «жовто-зелених», не «спокусившись» на перегляд футболу вдома (адже матч тернопільської команди вперше транслювали у прямому ефірі телеканалу «Футбол»), ні на мить не пошкодували про своє рішення. За весь матч настрої вболівальників змінювались, як погода навесні: то від радості до розчарування, то від незадоволення до обурення. І у них на це, скажемо по правді, було право.

У першому таймі події розвивалися надзвичайно стрімко. У ньому тернополяни побачили чотири голи, три з них – у ворота «Ниви». Безпорадністю захисту «жовто-зелених» були шоковані всі: і тренерський штаб, і вболівальники.

Так, не зважаючи на активний початок гри тернополян, миколаївці не розгубились і штурмом «взяли» ворота господарів, забивши на сьомій хвилині перший гол. Для «Ниви», яка на 100% володіла ситуацією, це було, як грім посеред ясного неба. Проте тернопільські футболісти швидко реанімувались і вже на 13 хвилині завдали удару у відповідь.

Але втримати нічию «Ниві» не вдалося: через 3 хвилини вона пропустила вдруге, а ще через сім – втретє. Обурення діями захисту і воротаря «жовто-зелених» серед тернополян не було меж: стадіон кричав і вимагав повністю замінити оборону. І не випадково, адже йшла всього 23 хвилина матчу, а рахунок на табло не віщував нічого доброго. Проте потрібно віддати належне тернопільським футболістам, які, не зважаючи на розгромний рахунок, продовжували напосідати на ворота суперника. Та, на жаль, створені моменти «жовто-зеленим» реалізувати не вдалося, і до перерви вболівальники не побачили жодного голу.

Мілевський був би в шоці

Наступна 45-хвилинка вразила і експертів, і вболівальників швидкостями гравців. Так, у другому таймі футболісти з Тернополя відразу взялися до атаки, і вже на 51 хвилині це дало свої результати: м’яч влетів точно у «дев’ятку» воріт «Миколаєва». Рахунок 2:3 подарував надію тернопільським вболівальника якщо не на перемогу, то хоча б на нічию у цьому протистоянні. Футболісти «Ниви» у свою чергу намагалися виправдати надії глядачів і не давали перепочинку миколаївським захисникам та воротарю практично ні на мить.

Тернополяни були у захваті від гри «жовто-зелених» і весь другий тайм вигуками підтримували рідну команду. Проте їхня підтримка через декілька хвилин перетворилися на невдоволений рев, свист і нецензурні висловлювання в адресу арбітра із Київщини, який чомусь не побачив, як тернопільського гравця відверто вдарили по обличчі гості поєдинку.

«Суддю – на мило», «суддю – під мило», «суддю – в порошок», вигуки про нетрадиційну орієнтацію та місце, куди б йому варто було піти чули і гравці, і вся Україна, яка дивилась матч в прямому ефірі. Обурення вболівальників наступними діями арбітра, які були явно на користь команди із «Миколаєва», супроводжувались гучним тупотінням і невдоволенням тернопільських вболівальників. Далі нерви не витримали і у тренера, і всієї лави запасних тернопільської «Ниви».

За мить «жовто-зелені», очевидно, розуміючи, що миколаївцям всі порушенні просто сходять з рук, теж заграли нечисто. Тепер зірвалися на ноги і тренер, і запасні «Миколаєва». В результаті – наставник гостей додивлявся гру за межами тренерського містка, отримавши червону картку (до речі, як зазначив, Олег Федорчук  першу у тренерській кар’єрі).

Тим часом «Нива» продовжувала напосідати на ворота суперників, а у вболівальників ще були сподівання на нічию. Проте, побачивши у «жовто-зелених» непростого суперника, після невдалих контратак гості останні хвилини матчу тільки те і робили, що відлежувались на газоні (Мілевський зі своїми славнозвісними симуляціями тут просто «відпочиває»). Обуренню тернопільських вболівальників знову не було меж.

Тож, взявши на озброєння тактику затягування часу, миколаївці отримали результат, який їх повністю влаштовував: фінальний свисток зафіксував перемогу гостей протистояння – 2:3.

Вболівальники проводжали арбітрів та гравців «Миколаєва» свистом та криками, а тернопільську «Ниву» – оплесками та словами вдячності за чудову гру.

 ***

Що ж, можемо з упевненістю сказати, що, не зважаючи на всі непорозуміння із грою оборони тернопільської команди та відвертим «підсуджуванням» арбітрів, «Нива» зігріла достойно вдома матч Першої ліги. Ця гра показала, що тернопільські футболісти серйозно налаштовані закріпити свої позиції в українському футболі.

IMG_3787 копия

Вболівальники – в очікуванні матчу. Його подивитись , до речі, на стадіон прийшло понад 5 тисяч людей

IMG_3790 копия

Глядачі – на місці…

IMG_3795 копия

Фанати – теж… Хоча і на не звичній для себе трибуні. А все – заради гарної картинки на телебаченні

IMG_3952 копия

І телебачення готове до початку матчу…

IMG_3943 копия
IMG_3890 копия

IMG_3789 копия

Дебютна домашня гра “Ниви” у Першій лізі розпочалась…

IMG_3797 копия

IMG_3798 копия І перший гол у ворота “Ниви” вже на сьомій хвилині…

IMG_3799 копия
IMG_3800 копия Гравці “Миколаєва” радіють…

IMG_3801 копия Тренер “Ниви”, звісно, засмучений…

IMG_3809 копия За декілька хвилин тернопільські футболісти рахунок зрівняли…

IMG_3811 копия
IMG_3814 копия
IMG_3827 копия
IMG_3822 копия Ще за декілька – знову пропустили…

IMG_3820 копия
IMG_3848 копия Не минуло і десяти хвилин – і “Нива” пропускає втретє…

IMG_3852 копия
IMG_3849 копия Цей вболівальник хотів особисто висловити своє невдоволення Ігорю Яворському грою захисту…

IMG_3871 копия Та Ігор Петрович і сам був незадоволений…

IMG_3896 копия

IMG_3819 копия Як і інші вболівальники…

IMG_3903 копия
IMG_3910 копия
IMG_3911 копия
IMG_3916 копия
IMG_3938 копия Перший тайм завершився. Рахунок 1:3 не дуже тішив…

IMG_3944 копия Тернополяни розбіглись поповнити запаси їжі і пиття…

IMG_3945 копия У віп-ложі тим часом, мабуть, вирішують нагальні проблеми…

IMG_3955 копия
IMG_3956 копия Другий тайм розпочався із голу у ворота суперників. Є надія на нічию…

IMG_3959 копия
IMG_3965 копия
IMG_3964 копия
IMG_3969 копия І тут миколаївці розпочали бої без правил…

IMG_3972 копия
IMG_3999 копия
IMG_4009 копия

IMG_4001 копия Погляньте на вираз обличчя тренера “Миколаєва”. Йому у цій ситуації чомусь було дуже весело…

IMG_4010 копия
IMG_4003 копия Нерви при такому суддівстві не витримували ні в кого…

IMG_4002 копия Ні в тренерського штабу…

IMG_4006 копия Ні у вболівальників…

IMG_4007 копия
IMG_4008 копия
IMG_4021 копия А через хвилину тренер гостей ледь не побився із арбітром… За що побачив червону картку

IMG_4039 копия А ось і сам винуватець “торжества”…

IMG_4063 копия Обурені тернополяни вже навіть пусті пляшки кидали у нього з надією, що хоча б на це у нього відкриються очі

IMG_4049 копия Тим часом вилучений тренер “Миколаєва” спостерігав за матчем вже біля трибун

IMG_4066 копия А гра тривала… Чудові атаки “Ниви” жевріли надію на ще один гол…

IMG_4093 копия
IMG_4095 копия
IMG_3864 копия Проте постійне відлежування на полі гравців “Миколаєва” і відверта симуляція та затягування часу не дали можливості “Ниві” забити

IMG_3873 копия “Мілевських” серед миколаївців було чимало…

IMG_3923 копия
IMG_3927 копия
IMG_4089 копия
IMG_4101 копия
IMG_4108 копия
IMG_4109 копия

IMG_4100 копия Фінальний свисток зафіксував перемогу гостей…

IMG_4055 копия Не зважаючи на поразку, тернополяни проводжали свою команду оплесками під вигуки “Молодці”

IMG_4074 копия
IMG_4076 копия
IMG_4127 копия
IMG_4129 копия
IMG_4130 копия

І на завершення…
IMG_4112 копия
IMG_4113 копия
IMG_4116 копия
IMG_4117 копия
IMG_4115 копия

3 коммент. к Все про матч «Ниви»: суддю – «на порошок», тренер у вигнанні і рукопашні бої миколаївців. Фоторепортаж

  1. […] Як вже писав «Інфопростір», у п’ятницю, 19 липня, тернопільська «Нива» приймала вдома після трирічної перерви матч Першої ліги. […]

  2. […] Як вже писав «Інфопростір», у п’ятницю, 19 липня, тернопільська «Нива» приймала вдома матч Першої ліги. Суперниками тернополян була команда із Миколаєва, яка у підсумку святкувала перемогу – 2:3. […]

  3. […] що у першому поєдинку при неоднозначному суддівстві «Миколаїв» у Тернополі переміг «Ниву» із […]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com