Як «даішники» фальсифікують результати алкотестера

Водії скаржаться на дії працівників ДАІ в районі міста Яремче Івано-Франківської області щодо фальсифікації результатів алкотестера.

Як повідомляє Gazeta.ua, в останні дні в Яремчі регулярно патрулює автомашина з «даішниками». Інспектори зупиняють вибірково машини з немісцевими номерами й пропонують пройти тест на наявність алкоголю в організмі.

«Мене зупинили, дали дихнути в один газоаналізатор. Попросили вийти з машини. Посадили у свій автомобіль, підсунули інший пристрій. Обидва тестери, за твердженнями «даішників», показали завищену норму алкоголю, хоча я нічого не пив», – розповів Сергій, водій із Києва.

Водій додав, що «даішники» довго не поспішали складати протокол й обіцяли кілька разів забрати права. Окрім того, правоохоронці не захотіли ознайомлювати чоловіка з інструкцією роботи алкотестерів. Після спроб зв’язатися з журналістами представники ДАІ повернули документи водієві.

Нагадаємо, що перед початком тесту інспектор зобов’язаний розповісти водієві про процедуру огляду і порядок використання алкотестера. Також на вимогу водія співробітник ДАІ зобов’язаний надати свідоцтво про держреєстрацію інструкції для експлуатації алкометра.

Показання, навіть сертифікованих алкотестерів, можна навмисно завищити, додавши, наприклад, спиртного всередину мундштука. До того ж навіть запакований одноразовий мундштук не можна вважати гарантовано чистим – залити спирт усередину можна за допомогою шприца.

Окрім того, у пасивному режимі алкометр починає всмоктувати навколишнє повітря. Досить у патрульній машині розлити трохи спиртного, і необачний водій, якому запропонували сісти туди і подихати у «трубку», однозначно виявиться «у стані алкогольного сп’яніння».

1 коммент. к Як «даішники» фальсифікують результати алкотестера

  1. ВИКТОР сказав:

    СКОТИ ПО ДРУГОМУ НЕ МОЖНА НАЗВАТИ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com