Через відсутність бюджету в області не профінансовано роботи на 100 млн. грн.

У Тернопільській області через відсутність бюджету на 2013 рік за 8 місяців цього року не профінансовано робіт і послуг більш ніж на 100 млн. грн., повідомили у прес-службі обласної ради.

Зокрема, не профінансовані дотації – на 6,7 млн. грн.., соціальні послуги найбільш вразливим верствам населення – на 7,1 млн. грн.., субвенція на проведення виборів сільських голів – 0,5 млн. грн.., будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності – на 28,9 млн. грн.., покриття кредиторської заборгованості бюджетних установ у сумі понад 3 млн. грн.. по загальному фонду і 4,7 млн. грн. за спеціальним фондом.

Крім того, за січень-серпень втрачено 1,4 млн. грн. доходів у зв’язку з неможливістю розміщення тимчасово вільних коштів на депозитних рахунках банку.

Відсутність бюджету не дозволяє здійснювати капітальні витрати на 7,4 млн. грн.

Зокрема , КП «Перинатальний центр «Мати і дитина » не отримав коштів на капітальний ремонт в обсязі 1,5 млн. грн., КП «Тернопільський обласний клінічний онкологічний диспансер» – 0,3 млн. грн. на реконструкцію поліклініки, будинок-інтернат у с. Петрики – 0,1 млн. грн.. на реконструкцію покрівлі, ще 9 закладів освіти на аналогічні цілі – 0,9 млн. грн., заклади профтехосвіти – 2,2 млн. грн. Також не надійшло 3,5 млн. грн. для закладів освіти на капітальний ремонт котелень, утеплення фасадів, придбання котлів з високим коефіцієнтом корисної дії.

«Таким чином, неприйняття бюджету несе загрозу підготовці навчальних закладів до осінньо-зимового періоду», – йдеться в офіційному повідомленні облради.

У ньому також зазначено, що обласні установи в цілому недоотримали 38 млн. грн., зокрема, заклади освіти – 13,6 млн. грн., охорони здоров’я – 13,8 млн. грн., соціального захисту та соціального забезпечення – 6 млн. грн., культури – 2,5 млн. грн., фізичної культури та спорту – 1 млн. грн.

Нагадаємо , починаючи з грудня минулого року не відбуваються сесії обласної ради через брак кворуму. Проведення сесії блокують представники ВО «Свобода» на знак протесту проти того, що ТВК вже впродовж двох років не вводить 19 нових депутатів.

ТВК ж не може зібратися на своє засідання, оскільки не приходять представники провладних партій, що мають більшість у ТВК.

Через блокування роботи ТВК та обласної ради досі не прийнятий бюджет Тернопільської області.

УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com