Тернопільським водіям підготували неприємний сюрприз

Уряд утричі збільшить утилізаційний збір на легкові автомобілі, що призведе до подорожчання імпортних автівок, повідомляють поінформовані джерела.

Сьогодні Кабмін на засіданні планує розглянути законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування коефіцієнтів, які застосовуються до ставок екологічного збору за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів. Якщо законопроект буде прийнятий, то в Україні з 1 січня 2014 року запровадять єдину ставку утилізаційного збору в розмірі 5,5 тис. грн для легковиків і 11 тис. грн – для вантажівок, пише портал Дело.

Варто нагадати, що на сьогодні ставки утилізаційного збору прив’язані до обсягу двигуна легкових автомобілів. Їх розмір становить від 4,73 тис. грн на малолітражки (об’єм двигуна до 1 л) до 30,25 тис. грн за двигуни понад 3,5 л.

Як повідомив президент Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко, швидше за все Верховна Рада прийме законопроект і таким чином виконає доручення Віктора Януковича ліквідувати диференціацію утилізаційного збору залежно від об’єму двигуна.

У той же час джерела Delo.UA зазначають, що уряд компенсує скасування збільшувальних коефіцієнтів підвищенням розміру самого утилізаційного збору втричі – з 5,5 до 16,5 тис. грн. «Формально після прийняття законопроекту про скасування збільшуючих коефіцієнтів утилізаційного збору уряд виконає доручення президента, але, після цього буде поданий законопроект, який збільшить базову ставку утилізаційного збору до 16,5 тис. грн, відповідно – і для вантажних авто», – заявив співрозмовник порталу.

Нагадаємо, що у вересні, за даними Укравтопрому, первинні реєстрації легкових автомобілів склали 20,3 тис. машин, що на 8,4% менше, ніж у серпні, та на 0,6% більше показника вересня-2012.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com