Обурені люди перекрили дорогу на Тернопіль. Фото

Мешканці смт. В. Березовиця, що неподалік Тернополя, перекрили дорогу і не пропускають маршрутний автобус №5. Про це користувачі повідомляють у групі «Від Тернополя до Тернополя».

Конфлікт виник між жителями сусідніх сіл – Острів і В. Березовиця – через маршрут руху згаданого автобуса.

Так, як розповідає жителька смт. Березовиця Христина Чомко, коли до її селища почала їздили 5-та маршрутка, спочатку всі були задоволені, адже транспортом користувалась і громада села Острів.

“Проте вже незабаром їм цього стало замало і вони захотіли щоб маршрутка їздила до кінця с.Острів. При цьому вчора трапилась така ситуація, що на ринку березовицьких не пускали в автобус. Жителі Острова аргументували це тим, що це вже їхня маршрутка. Додам, що в години пік автобуси переповнені і ніхто з Березовиці вже не може сісти в 5-ий. Влада нас запевняла, що на маршрут випустили ще два автобуси, але це не так, бо насправді вчора, як і раніше, їздили 2 маршрутки. То як ми маємо реагувати на це по-вашому?” – запитує Христина Чомко.

jsAUlJApxKA

Мешканці ж Острова стверджують, що до В. Березовиці і так їздить інший громадський транспорт, зокрема маршрути №8, 18, 31 і 8-ий тролейбус. Проте, як уточнюють березовицькі, цей громадський транспорт доїжджає лише до Кемпінга, що на початку села, а в самий населений пункт не їде.

Марія Глад з смт. В. Березовиця додає, що громада с.Острів мала свої 2 додаткові маршрути, але не зрозуміло де вони поділися.

“Ми зараз відстоюємо свій транспорт, який 2 роки добивалися у нашої влади, але чиновники при цьому, на нашу думку, незаконно дозволили маршруту №5 їздити  в с.Острів. Влада не спитала ні думки громади смт. Березовиця, ні сільської голови”, – обурюється Марія Глад.

Qho0dLg5bc4

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com