На Тернопільщині сільські голови допомагають чоловікам “косити” від мобілізації

Під час зустрічі з журналістами виконуючий обов’язки начальника обласного управління міліції Олександр Богомол заявив, що на Тернопільщині кримінальні провадження відкривають проти сільських голів. Останні умисно перешкоджають проведенню мобілізації.

– Як таке може бути, щоб в той час, коли в село приїжджали представники військкоматів, сільський голова замість того, аби посприяти їм, обдзвонює хлопців і каже бігом втікати до лісу? – говорить головний міліціонер області. – Такі вчинки є необдуманими, тож вже дев’ять з них фігурують у кримінальних провадженнях щодо перешкоджання проведенню мобілізації.

Загалом на Тернопільщині відкрили 39 кримінальних справ по факту ухилення від мобілізації, пише сайт Тернополяни. У розшуку перебуває понад 25 тисяч осіб, шість тисяч з яких вже «знайшлися», повістки ж поки вдалося вручити тисячі з раніше розшукуваних. В міліції наголосили, що не всі військовозобов’язані втікають від мобілізації – дехто з них перебуває закордоном, деяких просто не було вдома на час візиту представників військкомату.

Олександр Богомол також додав, що співробітники УМВС врученням повісток не займаються, вони лише допомагають органам місцевого самоврядування та військкоматам розшукувати тих, хто є в списку громадян, котрі ухиляються від мобілізації.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com