Тернопільських сепаратистів обміняють на полонених бійців

Процесуальним прокурором внесено клопотання про скасування обраного запобіжного заходу братам з Тернополя, які вербували людей воювати за ДНР. Як повідомили у прес-слудбі прокуратури, таке рішення прийняли у зв’язку з підготовкою обміну підозрюваних на українських військовополонених.

Операцію з обміну організовуватимуть працівники СБУ на виконання задекларованих Президентом України вимог обміну українських військово полонених.

Судовий розгляд триватиме надалі і, в разі подальшої неявки підозрюваних на засідання суду, їх буде оголошено в розшук та вживатимуться заходи щодо їх затримання.

До слова, раніше обмін мешканця Тернополя, якого звинувачували у співпраці з терористичними організаціями, вже здійснювався.

Нагадаємо, правоохоронці дізналися про діяльність братів Лужецьких у липні. Тоді їх і було затримано “на гарячому”, коли вони домовлялися про “співрацю” з мешканцями краю. За це тернополяни обіцяли завербованим космічні як для Тернопілля суми – від 8 до 15 тисяч гривень у місяць. Однак, подальшим протизаконним діям чоловіків завадили правоохоронні органи.

Відомо також, що брати Лужецькі не є корінними тернополянами. У наше місто вони приїхали десять років тому з Кіровоградщини. Тут мали власний будівельний бізнес та виховували дітей.

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com