Як тренуються тернопільські бійці? Фото


За словами Олексія Криворучка, начальника сектору професійної підготовки УМВС України в області, бійці отримують теоретичні та практичні знання. Усі заняття проходять з врахуванням досвіду бойових дій в зоні АТО.

– Зараз проводяться збори працівників міліції та батальйону. Бійці незабаром поїдуть в зону АТО для охорони громадського порядку. Навчання проводиться по таких напрямках: вогнева, фізична підготовка, тактика дій на блокпостах, зачистка приміщень. Проводиться і вогнева підготовка. Працівники готуються, набираються досвіду.

101

Бажаючих служити у батальйоні “Тернопіль” було чимало. Проте з часом частина відсіялася, дехто звільнився за власним бажанням, а декого звільнили через невідповідність та порушення закону. Одне з основних завдань батальйону – охорона громадського порядку.

Шість місяців тому прийшов служити до міліцейського батальйону Петро Бащук. Чоловікові уже сорок, він побував в гарячих точках Косово. Сьогодні вирішив захищати цілісність нашої держави.

131

– Півроку тому я прийшов в батальйон “Тернопіль” разом з друзями з якими був у Косово. Прийшли сюди за покликом серця, вболіваючи за свою країну, за землю.

Рішення Василя Панасюка йти служити в батальйон “Тернопіль” обговорювала ціла родина. Не всім його ідея сподобалася, але чоловік вирішив іти захищати Україну і тепер проходить навчання.

– Подобається, що тут є дійсно колектив в якому приймають тебе, як товариша, друга. Цікаво займатися, доступно викладають предмети. Ми освоюємо стрільбу, рукопашний бій. Я не 20-річний пацан, але намагаюся все виконувати, як потрібно. Стрільба з пістолета трохи важко мені дається, але роблю певні успіхи.

75

“Курси військової підготовки повинен пройти кожен і бути готовим захищати зі зброєю в руках свою країну”, – в цьому переконаний боєць батальйону Володимир Болєщук. Чоловік зізнається, що не легко, але назад відступати не збирається.

– На кожну подію приходить свій час і напевне цей час настав. Прийшов час захищати свою країну. Сьогодні батальйон «Тернопіль», крім несення служби на сході, охороняє громадський порядок в місті та області.

Сьогодні у зоні проведення антитерористичної операції служить близько двохсот працівників міліції Тернополя та області. Майже 50 з них – бійці добровольчого батальйону “Тернопіль”.

161

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com