Депутат із Тернопільщини розповів, як позбутися «тушок»

74ce21c66c9eb490f5194d557d615b1aПід час парламентських виборів 2012-го Володимир Бойко здобув упевнену перемогу у 165 виборчому окрузі (Зборівський, Бережанський, Козівський, Підгаєцький, Тернопільський райони, частина Кременецького району та частина міста Тернополя). Сьогодні ж, будучи наймолодшим депутатом в опозиційній фракції «Батьківщина», вже у статусі народного обранця він проводить активну роботу в населених пунктах області.

Ми вирішили поспілкуватись із Володимиром Богдановичем про підсумки його роботи в першому півріччі. Початок інтерв’ю читайте на нашому сайті тут.

– Під час одного із блокувань провладні фракції регіоналів та комуністів разом із позафракційними депутатами провели сесію в іншому приміщені, і без опозиції проголосували усі необхідні питання.

– Наша фракція досі вважає проведення так званого виїзного засідання незаконним. 4 квітня 2013 року влада пішла на порушення законодавства задля прийняття виключно лобістських законів для їхнього бізнесу. Їм на руку підіграли так звані незалежні депутати – позафракційні самовисуванці, які голосують точно так само, як і Партія регіонів та КПУ.

Саме на самовисуванців хочу звернути увагу. Адже такі були і в нашій області. Це ті люди, які служать владі, ідуть на вибори, щоб забирати голоси в опозиції. В такий спосіб вони відпрацьовують свої прорахунки за час роботи у владі, або захищають власні підприємства. Ті ж, яким вдалось обдурити виборців і отримати депутатський мандат, вже у стінах парламенту продовжують зраджувати.

Більшість самовисуванців увійшли до складу фракції «регіоналів», інші ж – просто голосують разом із ними. Таким чином, в майбутньому потрібно підтримувати виключно тих кандидатів, відповідальність за дії яких несе конкретна політична сила.

– Але ж і у Вашій фракції є люди, за яких відповідали політичні партії та лідери. Та це не завадило їм зрадити та вийти із фракції.

– На жаль, так. Вимогою українського суспільства вже досить тривалий час є об’єднання політичних партій демократичного спрямування. Саме це ми спробували зробити перед виборами.

Тоді в одну команду об’єднались Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» на чолі із лідером опозиції Юлією Тимошенко та інші партії – «Фронт Змін» Арсенія Яценюка, «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка, Народний рух України під керівництвом Бориса Тарасюка, партія «Реформи і порядок» Сергія Соболєва, Європейська партія Миколи Катеринчука та «Народна Самооборона» Юрія Луценка. Також ми узгодили своїх кандидатів в мажоритарних округах разом із партнерами по опозиції – Всеукраїнським об’єднанням «Свобода». Це було досить велике досягнення опозиції.

Однак зараз, роблячи висновки, стало зрозуміло, що поспіх в об’єднавчих процесах був зайвим. Ми не мали часу, щоб достатньо вивчити кожного кандидата. Та й зазирнути в душу неможливо. Через це із «Батьківщини» вийшли декілька депутатів. Але жоден із них не є членом партії ВО «Батьківщина».

Надалі все буде відбуватись зовсім по-іншому, адже ми не припинили об’єднання, а навпаки – продовжили його. В такий спосіб до наступних виборів «Батьківщина» зможе покращити підбір кандидатів і назавжди позбутись «тушок».

– Об’єднання опозиції багатьма критикується. Є люди, які кажуть, що наявність багатьох лідерів призведе до нових сварок.

– У нас немає багатьох лідерів. Лідер в «Батьківщини» – лише один. І це – Юлія Тимошенко. А тому жодних сварок не буде. І взагалі такі чутки розпускають наші опоненти, які все життя тільки роз’єднувались, дрібнились на багато партій.

Об’єднання на базі «Батьківщини» є унікальним, адже фактично вперше ми виконали обіцянку щодо злиття. Причому дрібні партії, які вливаються до нас, повністю ліквідовують свої колишні політичні сили. І саме завершення об’єднавчого процесу дозволить єдиним потужним фронтом протистояти сьогоднішньому режиму. Я переконаний, що процес злиття політичних сил продовжуватиметься і надалі.

Далі буде…

1 коммент. к Депутат із Тернопільщини розповів, як позбутися «тушок»

  1. […] Ми вирішили поспілкуватись із Володимиром Богдановичем про підсумки його роботи в першому півріччі. Початок інтерв’ю читайте на нашому сайті тут. […]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com